Nepmails zijn steeds lastiger te herkennen. Daarom geeft Transparant IT hiervoor gratis advies bij verdachte e-mails of brieven. Als klant van Transparant IT kunt u verdachte e-mails of brieven naar ons toesturen. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een phishingmail is of niet.

Herken zelf phishing

Stuur uw e-mail alleen naar Transparant-IT als u echt twijfelt of het een phishingmail is of niet. Phishingmails zijn te herkennen aan een of meer van de volgende kenmerken:

  • Er staan spelfouten in de e-mail.
  • De e-mail heeft vaak een onpersoonlijke aanhef. Bijvoorbeeld ‘Geachte relatie’ of ‘Beste klant’. Maar let op: ook wanneer u met naam en toenaam wordt aangesproken kunt u te maken hebben met een phishingmail. 
  • Er is zogenaamd haast geboden. U moet bijvoorbeeld snel betalen.
  • De e-mail is van een vreemd uitziend e-mailadres afkomstig. 
  • De links in de mail gaan naar webadressen die er vreemd uitzien. Controleer dit door met uw muisaanwijzer op een link in de mail te gaan staan, zonder erop te klikken. U ziet het webadres nu in een kleine melding of helemaal onder in het beeldscherm. Maar let op: veel organisaties, waaronder SeniorWeb, gebruiken een speciaal programma voor grote mailings zoals nieuwsbrieven. In zo’n geval zien alle links in het bericht er vreemd uit.

Categories:

Tags:

Comments are closed